Heikki Antero Matikainen 1948-2020

Heikki Matikaisen työ sukuseuran pitkäaikaisena puheenjohtajana jätti meille muistoksi Matikaisten sukukirjan sekä monia yhteisiä tilaisuuksia sukuseuran toimintaan liittyen.

Heikki Matikainen
Kuva: Jari Matikaisen arkisto

Heikki syntyi 5. helmikuuta 1948 Kiteen Loukunvaarassa ja kuoli 24. marraskuuta 2020 Järvenpäässä vaikean sairauden murtamana.

Heikin aloitteesta sukuseuran toiminta lähti liikkeelle vuonna 1993 Heikin äidin Siiri Matikaisen 80-vuotissyntymäpäivillä. Juhlilla päätettiin, että vuonna 1995 pidettäisiin serkuskokous, jonka jälkeen varsinainen Sukuseura Kiteen Matikaiset ry järjestäytymiskokous pidettiin Kiteen Potoskavaarassa 2001. Järjestäytymiskokouksessa päätettiin käynnistää sukutietojen kokoaminen kirjan muotoon. Kirjan kokoamisesta vastasivat Ahti ja Antti Kopperi. Matikaisten sukukirja julkistettiin 2007. Heikki toimi sukuseuran puheenjohtajana 19 vuotta. Hän suunnitteli ja piirsi myös sukuseuran käytössä olevan Matikaisten vaakunan.

Perhe, luontoretkeily, käden taidot, liikunta ja puutarhanhoito olivat lähellä Heikin sydäntä. Vaimo Tuula sekä perheen neljä poikaa puolisoineen ja lapsineen toivat iloa niin arkeen kuin juhlaankin. Järvenpään kodin pihapiiri oli kauniisti hoidettu kaikkina vuodenaikoina. Luontosuhde erityisesti Lapin karuihin maisemiin korostui lukemattomilla pohjoisen patikkaretkille luonnon tarjotessa väriloistoaan ruskan väreissä. Erinäiset kädentaidot tulivat esille Heikin puutöissä. Hänen kaappikellojen pienoiskoot ovat muistuttamassa sisarusperheissä hänen luovuudestaan ja taidoistaan.

Heikki oli koulutukseltaan hierontaterapeutti, hänellä oli parantavat kädet. Varsinaisen työuransa jälkeen Heikki osallistui myös ahkerasti Järvenpään seurakunnan vapaaehtoistyöhön, suunnaten apuaan erityisesti vähäosaisille.